СЕО Оптимизация

Search Engine Optimization

Важен аспект на SEO за всеки един уеб сайт е начинът той да бъде лесно откриваем, както от потребителите, така и за търсачките. Въпреки че търсачките са станали все по-сложни, все още не могат да видят и разберат една уеб страница по същия начин както умее човек. СЕО оптимизацията помага на търсачките да разберат какво показва всяка страница и как тя може да бъде полезна за потребителите.

сео оптимизация
  • Общи аргументи срещу SEO

Ние често чуваме изказвания от типа:

„Кога ще се появи умен инженер, който да изгради търсачка, която изисква уебсайтовете да следват определени правила или принципи, с цел те да бъдат класирани или индексирани.
Всеки ще иска система, която може да пълзи през всяка уеб архитектура, безразборно и ще проверява всеки комплекс или несъвършен код. Така ще намери начин да се върне към най-важните резултати, а не тези, които са „оптимизирани“ от нелицензирани маркетингови експерти. „

Но чакайте...

Представете си, че публикувате онлайн снимка на семейството си с куче. Човек може да опише това като: „черно, средно голямо куче, да спомене порода, или това какво прави в парка.“ От друга страна, най-добрата търсачка в света ще се бори да разбере снимката в близко до това ниво на сложност.

Как да направите така, че търсачката да оптимизира една снимка?

За щастие, за това помага качественото SEO. Тази услуга се извършва от уебмастъри, които знаят и могат да използват съдържанието. В действителност от съществено значение за SEO е добавянето на правилната структура на Вашето съдържание.

Разбирането на възможностите и ограниченията на търсачките Ви позволява правилно да изградите, форматирате и поясните Вашето уеб съдържание по начин, който търсачките могат.

Без SEO един уеб сайт, може да остане невидим за търсачките.

  • Границите на технологиите и търсачката

Най-големите търсачки работят на същите принципи, както по-горе споменатите.

Автоматизираното търсене и съществуващите ботове обхождат мрежата, следват линкове и индекс съдържание в огромни бази данни. Те постигат това с ослепителен изкуствен интелект, но модерната технология за търсене не е всемогъща. Има многобройни технически ограничения, които причиняват значителни проблеми при едновременно включване и класации.търсачки
индексиране
  • Проблеми Crawling и индексиране

Онлайн форми: Търсачките не са добри в попълване на онлайн форми (като вход), и по този начин всеки файл, съдържащ се зад тях може да остане скрит.

Дублиране на страници: Уебсайт с помощта на CMS (Content Management System) често създава дублиращи версии на една и съща страница. Това е основен проблем за търсачките, които търсят напълно оригинално съдържание.

Блокирани в кода: Грешки в даден уебсайт, обхождане на директиви (robots.txt) може да доведе до блокиране на търсачките изцяло.

Бедни линк структури: Ако структурата на връзки в уебсайт не е разбираема за търсачките, те не могат да достигнат до цялото налично съдържание на уебсайта.

Без "текст Content": Въпреки че търсачките стават все по-добри в четенето на HTML текст, съдържание в мултимедиен формат все още може да затрудни търсачките да анализират. Това включва текст на Flash файлове, изображения, снимки, видео, аудио и плъг-ин съдържание.

  • Проблеми в съвпадение и запитвания към съдържание

Нечести термини: Става дума за текст, който не е вписан в общите условия, които хората използват за да търсят. Например: „охлаждане за храните“, а всъщност хората търсят „хладилници“.

Езикови тънкости: Например, „цветни“ и „цвят“. В случай на съмнение, проверете това, което хората търсят и използвайте точни съвпадения в съдържанието си.

Нелепо насочването по местоположение: Насочване на съдържанието към отдалечена локация по света. Например: Япония, с цел да се привлече по-голям приток посетители.

Смесени сигнали, контекстуални: Например, заглавието на Вашия блог пост е „Най-добрите кафенета в Мексико“, но самото нахожданиe е около ваканционен курорт в Канада. Може действително там да се сервира страхотно кафе, но тези смесени послания изпращат объркващи сигнали към търсачките.

уеб съдържание
видимост на съдържание
  • Уверете се, че Вашето съдържание получава видимост

Наред с това да работите за търсещите машини Вие също така трябва да продавате съдържанието си.

Търсачките сами по себе си нямат никакви формули, за да се прецени качеството на съдържанието в интернет. Вместо това, технологията за търсене разчита на показателите, а тяхното значение и важност се измерват чрез проследяване на това, което правят хората, т.е. те откриват, реагират, коментират и линкват.

  • Конкурентният характер на търсачки

Обърнете внимание на всяка страница с резултати от търсене и ще намерите отговор на въпроса:

„Защо търсенето и маркетинга вървят ръка за ръка“.

Без значение колко е текущото търсене на уеб сайт, в бъдещето то може да се промени.

Местонахождението на един уеб сайт може да се променя нагоре и надолу, както и видимостта на потребителски трафик и марката, която предоставя.

интернет търсачки


SEO
  • Постоянно променящото се SEO

Когато пазара за търсене стартира своето начало през средата на 1990 г., чрез ръчно подаване - мета ключови думи, тагове и всички познати днес тактики необходими да се класира добре един уеб сайт, то днес търсачките са усъвършенствали своите алгоритми. Тази еволюция и подходите, които са работили през 2004 г. например, могат да навредят на Вашето SEO днес.

Бъдещето е несигурно, но в света на търсене, промяната е постоянна величина. По тази причина на пазара за търсене с приоритет се числи конкурентоспособността в интернет.

  • Истината е, че дори в SEO съществува проста логика, а тя е:

Уеб сайтовете се конкурират за вниманието и настаняването им в търсачките.

За да подобрите класирането на уеб сайта си, разберете какви са ползите от увеличения трафик и видимостта.